Search
Close this search box.

Dressings; kruidenkwark, tahin en basis.

Dressings; kruidenkwark, tahin en basis.

Kruidenkwarkdressing

Ingrediënten:

  • Volle kwark, 120 gram
  • Dille, gedroogd, 1 theelepel
  • Dragon, gedroogd, 1 theelepel
  • Bieslook, gedroogd, 1 theelepel
  • Olijfolie, 1 theelepel
  • Appel diksap, 1 theelepel
  • Zeezout, paar snuffen

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in de kom en meng het goed door elkaar, laat het mengsel 2 uur intrekken in de koelkast.
  • Proef en kijk of je er nog wat ingrediënten aan kan toevoegen.

Tips:

  • Je kan deze dressing gebruiken als saladedressing, maar je zou het ook als smeersel kunnen gebruiken. Het is ongeveer 5 dagen houdbaar in je koelkast.

Tahindressing

Ingrediënten

  • Ui, ongeveer 50 gram
  • Knoflook, 1 flink teentje
  • Gember, vers, stukje ter grootte van een dobbelsteen
  • Tahin, 3 eetlepels
  • Water, 100 ml
  • Citroensap, 2 eetlepels
  • Citroenrasp, 2 eetlepels
  • Honing, 1 eetlepel
  • Zeezout, paar snufjes
  • Tamari, 2 eetlepels

Bereidingswijze

  • Schil en snipper de ui, knoflook en gember
  • Laat een kookpannetje op het vuur warm worden en doe er de vetstof in
  • Fruit de ui, knoflook en gember
  • Voeg de tahin en het water toe en blijf roeren met een garde, eventueel meer water toevoegen.
  • Breng op smaak met de tamari, honing, citroen.
  • Pureer de dressing met een staafmixer.

Basisdressing

Ingrediënten:

  • Mosterd, 2 eetlepels
  • Olijfolie, 6 eetlepels
  • Natuurazijn, 2 eetlepels
  • Honing, 2 eetlepels
  • Zeezout, paar snufjes

Bereidingswijze:

  • je kunt de ingrediënten in een kom doen en klappen met een garde of,
  • je voegt ze samen in een potje met deksel en schud het flink of,
  • je doet de ingrediënten in een keukenmachine en mengt het door elkaar

Tips:

  • Gebruik een citroensap of een ander soort azijn.
  • Eventueel een fijngesnipperd uitje of knoflook toevoegen.
  • Sinaasappelsap toe voegen als optie
Deel dit :
Meld je aan voor onze nieuwsbrief om update-informatie, nieuws, inzichten of promoties te ontvangen.