Een (h)eerlijk assortiment bewuste voeding

Wat maakt het verschil?

Een assortiment met respect voor mens, dier, milieu en economie

Geen industriële voedselfabrikanten die mens, dier en aarde uitputten om op korte termijn voedsel te kunnen leveren. Geen chemicaliën of schadelijke toevoegingen. Maar producten die de grenzen van mens, dier en planeet respecteren. Zo zorgen we ervoor dat we ook over tientallen jaren nog gezond kunnen eten.

 

Natuurvoeding

Al onze producten zijn daarom afkomstig van milieuvriendelijke fabrikanten en op biologische of biologisch-dynamische wijze geteeld. Onze telers werken niet tégen, maar mét de natuur. Ze (her)voeden de bodem waarop zij planten. Producten zijn vaak seizoensgebonden en regionaal, wat flink scheelt in brandstoffen en uitlaatgassen.

U kunt voor al uw dagelijkse boodschappen terecht bij De Kiem. Alle verswaren en bijna alle droogwaren hebben een biologisch keurmerk.

Lekker Biologisch

01. Brood

Biologisch brood wordt op een lagere temperatuur afgebakken, waardoor er minder voedingsstoffen verloren gaan. Bij de normale hogere temperatuur worden veel voedingsstoffen vernietigd. Ook wordt er in biologisch brood weinig tot geen hulpstoffen zoals broodverbeteraar gebruikt. Natuurlijk wordt biologisch brood gemaakt van biologische tarwe, waarbij geen gebruik is gemaakt van bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Lekker Biologisch

02. Zuivel

Biologische melk bevat meer gezonde omega-3 vetzuren dan normale melk. Deze vetzuren zijn belangrijk voor het immuunsysteem, en helpen bij het tegengaan van allergieën, astma en hart- en vaatziekten. Biologische zuivel is ook helemaal vrij van hormonen en antibiotica, wat vaak toegevoegd wordt aan veevoer. Biologische koeien lopen gewoon lekker buiten, en eten het frisse gras van het land. Altijd beter dan krachtvoer met chemische additieven!

Lekker Biologisch

03. Vlees

Ook in biologisch vlees zal je geen groeihormonen en antibiotica aantreffen. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van diermeel, waardoor de kans op BSE (de hersenziekte Creutzfeldt-Jacobs) nihil is. Inmiddels is er biologische kip, rundvlees en varkensvlees verkrijgbaar. Biologisch lamsvlees en biologisch kalfsvlees zal je nooit aantreffen, omdat dit tegen het principe ingaat dat er geen vlees verkocht wordt van niet-volwassen dieren.

Lekker Biologisch

04. Groenten

Wist je dat gewone sla die voorverpakt wordt aangeboden in de supermarkt, eerst gewassen wordt in een mengsel van water en chloor om de sla knapperig te houden? De verpakking wordt, samen met de sla, gevuld met kooldioxide en stikstof voordat deze wordt afgesloten. Lekker (niet) vers dus… Biologische sla is nooit voorverpakt, en bevat meer vitamines en mineralen dan gewone sla.

Lekker Biologisch

05. Fruit

Op normaal fruit wordt regelmatig restanten van pesticiden aangetroffen. Bij het telen van biologisch fruit worden nooit pesticiden gebruikt, dus zal je dit ook nooit aantreffen op het eindproduct. Ons fruit hoef je dus niet te schillen.

Lekker Biologisch

06. Olie

In tegenstelling tot normale olie, wordt biologische olie geproduceerd bij een veel lagere temperatuur waarbij de voedingsstoffen behouden blijven. Als olie met een hoge temperatuur wordt geproduceerd, worden de (gezonde) onverzadigde vetzuren omgezet in (ongezonde) verzadigde vetzuren.