Winkelloopje

Door Nieuws

Lijkt het jou leuk om meer informatie te krijgen over al onze speciale producten? Wil jij graag al jou vragen stellen? Dan is dit je kans! Doe mee aan ons winkelloopje.

Er zal verteld worden over onze producten maar ook genoeg ruimte zijn voor het beantwoorden van al jou vragen!img_3649

Datum & Tijd: donderdagmiddag 2 & 16 maart van 14.00-16.00

Ben je geïnteresseerd? Geef je dan op via info@dekiemnatuurvoeding.nl of kom even langs in de winkel.

Recepten Kerst

Door Recepten

We hebben heerlijke recepten geschreven:

Amuse: Prei gevuld met geitenkaas en getopt met pijnboompitjes
Amuse: Spread van kidneyboon, mangochutney en koriander in een witlofschuitje
Paddenstoelenstoof
Dessert: Laagjes van koekkruimel, kwark, pruim en walnoot in honing

Lees meer

Feestbrood & banket!

Door Nieuws

Wij houden van brood, maar in december houden wij nog meer van feestbrood. Brood dat wij speciaal maken voor de feestdagen. Dat zijn natuurlijk in de eerste plaats de kerststollen, heerlijk gevuld met echte ingrediënten. We hebben nog veel meer verschillende soorten; desem en gist, van spel, gezoet met rietsuiker of gezoet met rijststroop. Maar naast die stollen wordt er nog meer gegeten. Niet altijd het gewone dagelijkse brood, maar “liever een keer wat anders”. Speciaal voor de feestdagen maken wij een paar speciale broodjes. Een zacht broodje in de vorm van een kerstboompje, een roombroodje (mmm!) en de kadetten festival wit en bruin. Lees meer

Recepten Gezond Gebak

Door Recepten

Recept Rozemarijncake
Benodigde ingrediënten
– rozemarijn, gedroogd, 4 eetlepels
– speltbloem, 250 gram
– bakpoeder, 3 theelepels
– roomboter, zacht, 250 gram
– oerzoet (oersuiker/sucanat), 200 gram
– zeezout, een paar snuffen
– eieren, 4
– rozijnen, 150 gram

Lees meer

Recepten Soepen

Door Nieuws, Recepten

Recept kokoswortelsoep met vleugje citroen

Benodigde ingrediënten (+/-10p.) :

  • Rode uien, 125 gram
  • Knoflook, vers, 3 teentjes
  • Gember, vers, ongeveer 10 gram
  • Wortels, 750 gram
  • Aardappels, 250 gram
  • Zeezout, naar smaak
  • Kokosolie
  • Gedroogde kruiden; lavas, tijm, salie (ongeveer 2 theelepels per soort)
  • Groentebouillon, 1,5 liter
  • Kokosmelk, 200ml
  • Citroensap, 1/2 citroen
  • Sinaasappelsap, van 1/4 sinaasappel

Lees meer

Volkorenbrood

Door Nieuws

In de uitzending van afgelopen donderdag (13 oktober) van de Keuringsdienst van Waarde stond volkorenbrood centraal. Er werd aandacht besteed aan de vraag wat er allemaal wel en niet in ons brood zit. Wat is volkoren? En wat is bruin dan precies? ‘Broodnodig‘, aldus de keuringsdienst van Waarde, ‘want het ene bruine brood is het andere niet’. Lees meer

Desembrood, wat is dat eigenlijk?

Door Advies, Nieuws


Heb je zelf wel eens brood gebakken, dan weet je dat vier ingrediënten de hoofdrol spelen: meel, water, rijsmiddel en zout. Voor de meeste brood dat in de Nederlandse schappen ligt is dat rijsmiddel gist. Bij het maken van desembrood voegen wij geen gist toe, maar gebruiken we een moederdeeg. dat is een papje van meel of bloem met water, dat we enkele dagen tot weken laten rijpen. In dat desempapje doen de melkzuurbacteriën en natuurlijke gisten vanzelf hun werk. Spontane fermentatie, met een mooi woord. Eigenlijk net zoals bij het maken van wijn, de natuurlijke suikers in de druiven vergisten tot alcohol. Door het deeg steeds aan te vullen met bloem en water, komen we tot de ideale verhouding voor het bakken van ons desembrood. Zo creëren we een moederdeeg waaruit het desembrood gebakken wordt. Lees meer

Recepten Spreads

Door Recepten

Recept Hummus
Benodigde ingrediënten (voor ongeveer 150 gram)
– kikkererwten, gaar/gekookt, 120 gram
– water, 3 eetlepels
– olijfolie, 1 eetlepel
– tahin, 1 eetlepel
– appelazijn, 2 theelepels
– zeezout, een paar snuffen Lees meer

All rights reserved Salient.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.