Zomers recept: gezonde, frisse cheesecake met bosvruchten!

Benodigdheden:
– ronde springvorm (20 cm)
– bakpapier

Voor de bodem:
– 70 gram dadels
– 150 gram gemengde noten
– 4 Oat Crumbles koekjes
– 2 grote eetlepels kokosolie
– 1 eetlepel honing

Voor de vulling:
– 700 gram magere kwark
– 2/3 eetlepels vanille poeder
– 1 eetlepel honing
– 300 gram bevroren bosvruchtenmix
– 6 gelatineblaadjes

Hoe maak je het?
Ontpit de dadels en halveer ze. Verkruimel de Oat koekjes. Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
Stop deze ingrediënten samen met de gemengde noten en een beetje honing in een keukenmachine totdat het geheel een beetje kleverig aan elkaar plakt.
Knip een stukje bakpapier af en leg dit op de bodem van het bakblik. (zo kun je de cheesecake er straks makkelijk af schuiven)
Stop het mengsel in het bakblik en druk het stevig aan.
Voor de vulling laat je de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
Verwarm in een pan de kwark samen met de honing en het vanille poeder. Het hoeft niet te koken, een beetje warm is voldoende zodat de gelatineblaadjes kunnen oplossen. Voeg de gelatineblaadjes een voor een toe. Laat het geheel daarna heel even afkoelen.
Nu kun je het mengsel over de bodem heen gieten. Verspreid de vruchten over de taart. Je hoeft deze niet aan te drukken. Dek de taart af en laat hem 2 uur opstijven in de koelkast.
Smakelijk!

 

De Kiem Natuurvoeding

Auteur De Kiem Natuurvoeding

Meer berichten door De Kiem Natuurvoeding

All rights reserved Salient.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.