Recept kokoswortelsoep met vleugje citroen

Benodigde ingrediënten (+/-10p.) :

  • Rode uien, 125 gram
  • Knoflook, vers, 3 teentjes
  • Gember, vers, ongeveer 10 gram
  • Wortels, 750 gram
  • Aardappels, 250 gram
  • Zeezout, naar smaak
  • Kokosolie
  • Gedroogde kruiden; lavas, tijm, salie (ongeveer 2 theelepels per soort)
  • Groentebouillon, 1,5 liter
  • Kokosmelk, 200ml
  • Citroensap, 1/2 citroen
  • Sinaasappelsap, van 1/4 sinaasappel

Bereidingswijze:

  • Schil en snipper de uien, knoflook en gember
  • Biologische wortels hoef je niet te schillen voor soep. Snijd de uiteinden er af en snijd de wortel in schijven.
  • Biologische wortels met een dunne schil hoef je ook niet te schillen voor de soep. Snijd deze in blokjes.
  • Zet een kookpan op het vuur, voeg kokosolie toe en fruit de ui hierin. Voeg zeezout toe.
  • Voeg vervolgens wortel, aardappel, knoflook, gember en gedroogde kruiden toe en spatel om.
  • Voeg groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat koken tot aardappel en wortel zacht zijn.
  • Pureer met een staafmixer, voeg kokosmelk toe en pureer opnieuw
  • Breng verder op smaak met citroensap, sinaasappelsap en eventueel meer zeezout en kruiden.

Recept knolselderijsoep met haver en appel

Benodigde ingrediënten (+/-10p.) :

  • Haverkorrel, 150 gram
  • Rode uien, 125 gram
  • Knolselderij, 600 gram (geschild, dus houd extra gewicht aan met schil)
  • Bleekselderij, 350 gram
  • Olijfolie
  • Zeezout, naar smaak
  • Groentebouillon, 1 liter
  • Citroensap, 1 eetlepel
  • Appelmoes/puree (ongezoet), 3-4 eetlepels

Bereidingswijze:

  • Kook de haver gaar, giet af en zet apart. Ondertussen:
  • Schil en snipper de uiten
  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in stukken.
  • Zet een kookpan op het vuur, voeg olijfolie toe als de pan warm is en fruit de ui hierin. Voeg zeezout toe.
  • Voeg vervolgens knolselderij en bleekselderij toe en spatel om.
  • Voeg groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat koken tot knolselderij en bleekselderij gaar zijn.
  • Pureer met een staafmixer, voeg eventueel meer water of groentebouillon toe en pureer opnieuw.
  • Breng verder op smaak met citroensap, appelmoes/puree, nog wat olijfolie en eventueel zeezout.
  • Voeg de haverkorrels toe en roer door.

Recept Pompoen-linzensoep

Benodigde ingrediënten (+/-10p.):

  • Rode uien, 125 gram
  • Pompoen, ongeveer 900 gram
  • Zeezout, naar smaak
  • Rode linzen, 100 gram
  • Olijfolie
  • Groentebouillon, 1,5 liter
  • Kaneel, 2 theelepels
  • Kardemom, 2 theelepels
  • citroensap, 1 eetlepel

Bereidingswijze:

  • Schil en snipper de uien
  • Biologische pompoen hoef je niet te schillen. Snijd de pompoen met een mes doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  • Zet een kookpan op het vuur, voeg olijfolie toe als de pan warm is en fruit de ui hierin. Voeg zeezout toe.
  •  Voeg pompoen en linzen toe en spatel om.
  • Voeg groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat koken tot de pompoen en linzen gaar zijn.
  • Pureer met een staafmixer, voeg eventueel meer water of groentebouillon toe en pureer opnieuw.
  • Breng verder op smaak met kaneel, kardemom, citroensap nog wat olijfolie en eventueel meer zeezout.

 

De Kiem Natuurvoeding

Auteur De Kiem Natuurvoeding

Meer berichten door De Kiem Natuurvoeding

All rights reserved Salient.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.