Een goede weerstand is altijd belangrijk. Maar nu het Coronavirus zich razendsnel aan het verspreiden is door ons land nog veel belangrijker. Je wil dat je immuunsysteem zo goed mogelijk kan functioneren, omdat iedereen, jong & oud de kans heeft om het virus op te lopen.

Naast het innemen van extra voedingssupplementen is het natuurlijk goed om te kijken naar je voedingspatroon. Hier een aantal tips om zo gezond mogelijk te eten.

  • Drink genoeg water en thee! Minimaal 1,5-2 liter per dag. Maak verse gemberthee, met citroen en eventueel curcuma. Ook thee van planten zoals brandnetel, tijm en salie zijn een hele goede keuze. Brandnetel werkt ontstekingsremmend, en bevat verschillende immuunversterkende stoffen. Salie verzacht de keel bij keelpijn en is slijmoplossend. Tijm werkt goed tegen verkoudheid en zelfs bij keel of longontsteking.
  • Gebruik kruiden! Gebruik knoflook en (bos)ui, deze bevatten ontstekingsremmende stoffen, en dragen bij aan een goede spijsvertering. Deze kruiden mag je de komende wel wat extra gebruiken in de keuken: Tijm (keelpijn), Rozemarijn (sterk bacteriedodend), Munt (Vitamine A, C & E) , Peterselie ( ontgiftend) , Curcuma (ontstekingsremmend, i.c.m. piperine = zwarte peper), Chilipeper (kalmeert luchtwegen door capsaïcine), Basilicum (boost immuunsysteem), en uiteraard Gember (ontstekingsremmend, vol met antioxidanten).
  • Eet voldoende groente en fruit. Minimaal 2/3 stukken fruit per dag, varieer zo veel mogelijk! Probeer dagelijks ook minimaal 250 gram groente te eten, maar bij voorkeur meer, zo’n 400 gram. Dit kun je makkelijker halen door ook tijdens je lunch of ontbijt groentes te verwerken. Eet shiitake, shiitake is een hele goede weerstandbooster, die veel vitamines, mineralen en eiwitten bevat.
  • Eet voldoende goede Omega-3 vetten. Met name vette vis zoals zalm, ansjovis, tonijn, makreel, paling, mosselen en garnalen zijn gezonde keuzes. Ook ongezouten, gemengde noten zoals walnoten, amandelen, pecannoten, paranoten en ga zo maar door. Lijnzaad, hennepzaad, extra vierge olijfolie (niet verhitten).  Probeer de Omega-6 vetten niet te binnen te krijgen, denk hierbij aan zonnebloemolie, sojaolie, maisolie, arachideolie, margarine en halvarine. Bij een disbalans tussen de omega 3 en omega 6 vetzuren worden ontstekingsreacties wel aan gezet maar niet meer uit.
  • Eet zo min mogelijk bewerkt voedsel!  Vermijd fastfood, dit verzwakt je immuunsysteem en maakt je vatbaarder voor infecties. Eet zo min mogelijk suikers, de bloedsuikerpieken zorgen er ook voor dat je immuunsysteem minder goed functioneert.
  • Zorg voor een goed bioritme, ga op tijd naar bed en sta op tijd op. Slaap minimaal 7 à 8 uur per nacht. Zorg voor zo min mogelijk stress, ontspan, neem een bad of lees een boek!
  • Blijf bewegen, maak een wandeling door het bos, of fiets een ronde.

Wij willen iedereen veel succes wensen de komende tijd. Als je vragen hebt kun je ons altijd bereiken op 0493-691074.

De Kiem Natuurvoeding

Auteur De Kiem Natuurvoeding

Meer berichten door De Kiem Natuurvoeding

All rights reserved Salient.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.