Natuur voorop

Een gezonde aarde geeft ons een gezonde basis voor al het leven en dus ook voor onze voeding. Daarom delen wij onze liefde en verantwoordelijkheid voor biologisch (-dynamisch) en duurzaam leven graag met jou. Met gezonde, mooie, lekkere en eerlijke producten. Uit het seizoen, zoveel mogelijk van dichtbij en altijd met zorg en aandacht geteeld en geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Stuk voor stuk producten met bijzondere verhalen die we graag met je delen.

Vaste waarde

Onze winkel bestaat meer dan 35 jaar en is een vaste waarde in Asten. U vindt in onze winkel niet alleen een uitgebreid gamma biologische voeding (vers en droog) maar ook hoogwaardige voedingssupplementen, natuurlijke huidverzorgingsproducten en homeopathie.

Het verhaal achter het product

We zijn altijd erg kritisch geweest op de producten die we in de rekken zetten en we durven gerust beweren dat we goed op de hoogte zijn van de achtergrond van een product, de werking van een kruid, van voedingsallergieën en inhoudsstoffen. Hiervoor werden in de loop der jaren heel wat opleidingen en bijscholingen gevolgd maar ook in de toekomst blijft dat van belang. Een product van biologische kwaliteit is niet altijd genoeg. Het verhaal erachter, goede relaties tussen alle betrokken partijen en eerlijke prijzen, spelen een grote rol. Waar kan gaan we voor biologische-dynamische producten met een Demeterlabel.

35

jaar

ervaring

We voorzien u graag
van persoonlijk advies.

Het team van de Kiem

Lisanne

Even voorstellen! In onze winkel staan we met een gedreven team voor de winkel en de klant klaar. Vandaag zetten we onze volgende collega Lisanne in het zonnetje! Lisanne is al bijna 3 jaar met veel plezier werkzaam bij de Kiem. Met veel liefde, aandacht en een gezellige dosis humor zorgt ze voor vele werkzaamheden in onze winkel. Lisanne vertelt dat ze altijd met een lach naar het werk gaat omdat ze elke dag weer iets nieuws leert en geniet ze van het contact met de klanten. Ze is in ons team ook een echte duizendpoot, ze zorgt o.a. voor de zuivelafdeling, de droogwaren, het brood en banket. Met aandacht zorgt ze er mede voor dat de winkel er weer dagelijks netjes uit ziet. Daarnaast zijn er nog tal van andere werkzaamheden die ze uitvoert. Zo leveren wij ook wekelijks aan de buitenschoolse opvang, Lisanne verpakt voor de kinderen van de opvang het groente en fruit. Haar nieuwsgierigheid naar voedingssupplementen groeit met de dag en ze neemt dan ook graag alle kennis van haar collega’s op. In haar vrije tijd wandelt ze graag met haar hond, gaat ze mountainbiken met haar vriend, ontspant met yoga en speelt ze toneel. Je komt haar tegen in de winkel van maandag t/m vrijdag. Ze zal je altijd met aandacht en een warme groet verwelkomen!

Tünde

Tünde werkt sinds oktober 2020 bij De Kiem. Ze draagt met liefde en passie zorg voor onze groenten en fruit afdeling. Haar passie voor pure groenten en fruit komt vooral door haar oma. Ze is van kleins af aan altijd al betrokken geweest met eten. Haar oma teelde haar groente zelf, zo kwamen bessen en tomaten uit eigen tuin. Ze leerde van haar hoe je respectvol met de natuur omgaat. Als kind wist ze nog niet dat ze dát van haar oma leerde. Later is Tünde afgestudeerd als levensmiddelentechnoloog en zo bleef ze nauw in contact met voeding.

Sinds 8 jaar heeft ze ook een moestuin bij EVVA Asten (de volkstuinvereniging). Hier teelt ze haar eigen groente en fruit, zoals fruitbomen, bessenstruiken en van alles wat. Ze waardeert mooie biologische groente en fruit en heeft er veel affiniteit mee. Vanaf de eerste dag dat Tünde werkte bij de kiem voelde ze zich helemaal thuis. Een perfecte werkplek voor haar waar ze met haar idee over gezond en gelukkig leven helemaal op de juiste plek is. Ze zegt; “Hier denken mijn collega's en de klanten grotendeels hetzelfde, we spreken dezelfde taal. En dat is heel fijn.” Tünde staat de klant graag te woord en deelt haar kennis dan ook graag. Tijdens de opleiding voetreflex is ze uitgebreid in aanraking gekomen met supplementen, kruiden en voeding, hiermee heeft ze een goede basis om met de klant mee te denken en het juiste advies te geven. Een advies die ook voor langere termijn effect kan brengen. Ze geniet van het contact met de mensen in onze winkel. Een "goede morgen" en een hartelijk glimlach (zelfs nu met de mondkapjes aan) geeft ze aan iedereen. Haar dag kan niet meer stuk met een leuk klein gesprekje bij de kassa.

Annemiek

Onze altijd vrolijke Annemiek van Gerwen is werkzaam bij de Kiem sinds oktober 2020. Ze heeft 30 jaar ervaring in de verkoop, waaronder ook biologische en streekprodukten. Ze vind de winkel bijzonder door het kleinschalige karakter en vooral de ruimte voor advies en de aandacht voor de klant. Ze is een echte duizendpoot en wil dan ook graag van alles leren. Interesse in gezondheid, verzorging en voedingssuplementen heeft ze altijd gehad. In haar vrije tijd is ze altijd sportief bezig o. a. fietsen, fitness en wandelen. Annemiek geniet van het hele proces als de klant binnenstapt, het welkom heten, adviseren tot het afronden bij de kassa. Mocht je haar tegen komen in de winkel dan ontvang je altijd een vrolijk welkom!

Marjoleine

Marjoleine is een bezige bij en voelt zich al bijna 20 jaar in de biologische wereld als een vis in het water. Zij startte in de verkoop van voeding(supplementen) en verzorging. Daarna kwamen er ook andere winkelprocessen als inkoop & personeel en presentatie & organisatie bij. Na ruim 10 jaar Ekoplaza is zij vorig jaar Anja gaan helpen bij de Kiem. Haar passie is het voorlichten & adviseren om zo een klant een goed advies te geven en door haar persoonlijke aandacht een klantenbinding op te bouwen. Zij vindt het geweldig om te zien hoe mensen zich beter voelen door de stap naar biologische voeding, hulp van voedingssupplementen en/of biologische verzorging. Vijf jaar geleden heeft zij n.a.v. de steeds grotere vraag van mensen die op zoek waren naar 100% zuivere gezichtsverzorging ,een zijstap gemaakt om de opleiding Dr.Hauschka therapeute en Weleda schoonheidsspecialiste te volgen. Inmiddels geeft zij al jaren in haar salon in Helmond en in onze praktijkruimte bij de Kiem mooie schoonheidsbehandelingen & massages met Dr.Hauschka en Weleda producten. Haar hart ligt in het geven van deze prachtige gespecialiseerde behandelingen die als ontspannend, omhullend en verbindend worden ervaren. Aandacht, sfeer, warmte en de natuurlijke producten zijn de basiselementen in haar salon. Ze geniet als mensen uit de “hectische snelle wereld” weer tijdens een behandeling tot zichzelf komen en totaal ontspannen naar huis gaan. Zelf ontspant ze door naar de sauna te gaan, natuur in, op vakantie te gaan en door te tuinieren.

Anja

Odith

Als collega van ons team is Odith te vinden in de winkel, van het verzorgen van groenten en fruit, brood en banket tot het adviseren van klanten met natuurvoeding en onderhoudt ze onze Facebook en Instagram pagina. Odith geniet er van dat ze door werkzaam te zijn bij de Kiem zo kan bijdragen aan mooie, pure biologische voeding. Er ging een hele nieuwe wereld voor haar open, liefde voor natuurlijke voeding, en dit gunt ze dan ook iedereen!

Sinds september 2020 is Odith ons team komen versterken. Odith heeft een achtergrond in natuurvoeding, yoga en healing. Tijdens diverse yoga en energetische opleidingen ontdekte ze de kracht van Ayurveda. Sindsdien kookt en bakt ze dan ook graag ayurvedisch en zo natuurlijk mogelijk. Het liefst maakt ze alles zelf van yoghurt tot haar eigen glutenvrije brood en taarten. Voor haar is natuurlijk, glutenvrij en vegan koken inmiddels heel normaal, het is een levensstijl geworden. Een echte passie! Dat ze bij de Kiem is komen werken sluit helemaal aan op haar enthousiasme en passie voor natuurlijk eten. Komt er iemand binnen die ineens glutenvrij gaat eten dan zal Odith met enthousiasme tips geven wat lekker en makkelijk te maken is. Ook met voedsel allergieën of darmklachten kun je nog steeds lekker blijven eten.

In haar vrije tijd wandelt Odith graag met haar hond, knuffelt ze met haar kat of lief en als het maar kan is ze creatief bezig, schilderen, boetseren of stylen van huis en tuin. Naast het werken bij De Kiem heeft ze een praktijk voor intuïtieve healing waar ze hoogsensitieve vrouwen begeleid.

 
 
 
 
 
1
1

Hier kunt u ons vinden.

Burg. Frenckenstraat 69
5721 EZ Asten
Nederland

Maandag t/m donderdag
08.00 – 18.00 uur
Vrijdag
08.00 – 20.00 uur
Zaterdag
08.00 – 17.00 uur