Recepten

Courgette Salade

Door 4 oktober 2016 januari 18th, 2017 Geen reacties

4 personen als bijgerecht

Ingrediënten:

  • linzen, depius of beluga, 150 gram uit pot/blik, of gedroogd 60 gram
  • courgette, 300 gram
  • kruidenkwark (dressing) 120 gram
  • walnoten, 8 stuks
  • appel, 100 gram
  • zeezout
  • gedroogd kruid als garnering, dille of oregano

Bereidingswijze:

  • Kook de linzen indien je de gedroogde variant hebt, gedurende 20 minuten (een half uur voor weken in ruim water en een half uur n a wellen na het koken is aan te raden voor een betere garing en vertering)
  • Indien je een spiraalsnijder hebt, gebruik je deze om de courgette tot spirelli te verwerken. Indien je deze niet hebt kun je een kaasschaaf gebruiken en vervolgens een scherp mes en zo dunne linten snijden. Strooi er wat zout overheen en schep ze een paar keer om.
  • Maak de kruidenkwark (recept ook op de website)
  • Hak de noten in stukjes met een mes
  • Ontdoe de appel van het klokhuis en snijd vervolgens in kleine blokjes. Meng de appelblokjes met de linzen en vervolgens met de kruidenkwarkdressing. Proef en breng eventueel verder op smaak met zeezout.
  • Leg de courgetti in een kom en schep het mengsel van appel linzen en kruidenkwark eroverheen. Garneer het gerecht met het gedroogde kruid en stukjes noot.

Tips:

Appel en linzen in kruidenkwark is ook prima te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld knolselderij of koolrabi. Je kunt de knolselderij of koolrabi rauw raspen of in blokjes of plakjes stomen met gebruik van een stoommandje in je kookpan met deksel.

De Kiem Natuurvoeding

Auteur De Kiem Natuurvoeding

Meer berichten door De Kiem Natuurvoeding

All rights reserved Salient.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.