Bioboeren telen aardappelen boordevol voedingsstoffen en smaak. Deze aardappel in de schil is eenvoudig maar heerlijk.

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 6 grote aardappelen, gewassen
  • grof zeezout
  • 3 el olijfolie of 50 g boter
  • 200 g geraspte kaas met rijke smaak
  • 3 el bieslook, gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 °C.
  2. Gaar de aardappelen in de oven op een laagje grof zeezout gedurende ongeveer 1 uur, tot ze zacht zijn.
  3. Snijd met een mes twee lijnen dwars over elkaar. Duw de aardappel zachtjes open.
  4. Giet de olijfolie of smeer de boter op de aardappel, bestrooi met kaas en werk af met bieslook. Dien meteen op.

 
Biologische aardappelen

Bioboeren kiezen sterke aardappelrassen en zorgen voor een gezonde bodem. Zo blijven ze de schimmelziekte de baas en zit hun aardappeloogst boordevol voedingsstoffen en smaak. Bekende rassen zijn Agria, Charlotte, Biogold, Friesland, maar er zijn er veel meer. Elke variëteit heeft eigen kenmerken voor teelt, bewaring, uitzicht, koken en smaak.

Bron: http://www.biomijnnatuur.be/recept/aardappel_indeschil

All rights reserved Salient.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.