RECEPT MISOSOEP 🍜
In samenwerking met Eet Echt

Benodigde Ingrediënten:
– Geroosterde Sesamolie
– Rode ui, 1
– Knoflook, 1 teentje
– Gember vers, 1cm
– Zeezout
– Shiitake, gedroogd
– Mugi miso, 1 el
– Water, 1 liter
– Tamari/Shoyu
Suggesties voor de vulling: Noodles, Wortel, Bladgroenten, Zachte koolsoorten, Tofu, Gekookt ei, Nori, Dashi of Kombu.

Bereidingswijze:
– Schil en snijd de rode ui in fijne ringen
– Schil en snipper de knoflook
– Rasp de gember
– Zet een kookpannetje op het vuur en voeg sesamolie toe als het pannetje warm is
– Fruit de ui, knoflook en gember met wat zeezout
– Snijd de shiitake en voeg deze toe
– Roer de mugi miso door het water (met een garde) en voeg dit mengsel toe aan de ingrediënten aan het pannetje. Laat zachtjes aan de kook komen.
– Snijd groenten en/of tofu en/of ei in gewenste stukken
– Vul de misosoep met naar wens noodles (even tijd geven om gaar te worden in de zachtjes kokende soep), bladgroenten/zachte koolsoorten/ei/tofu en garneer de misosoep eventueel met versnipperde nori
– Verder kun je experimenteren met het gebruik van dashi, kombu en tamari/shoyu

Voor al deze producten kun je bij ons in de winkel terecht. Smakelijk!

De Kiem Natuurvoeding

Auteur De Kiem Natuurvoeding

Meer berichten door De Kiem Natuurvoeding

All rights reserved Salient.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.