Recept misosoep
RECEPT MISOSOEP
In samenwerking met Eet Echt
Benodigde Ingrediënten:
– Geroosterde Sesamolie…
– Rode ui, 1
– Knoflook, 1 teentje
– Gember vers, 1cm
– Zeezout
– Shiitake, gedroogd
– Mugi miso, 1 el
– Water, 1 liter
– Tamari/Shoyu
Suggesties voor de vulling: Noodles, Wortel, Bladgroenten, Zachte koolsoorten, Tofu, Gekookt ei, Nori, Dashi of Kombu.
Bereidingswijze:
– Schil en snijd de rode ui in fijne ringen
– Schil en snipper de knoflook
– Rasp de gember
– Zet een kookpannetje op het vuur en voeg sesamolie toe als het pannetje warm is
– Fruit de ui, knoflook en gember met wat zeezout
– Snijd de shiitake en voeg deze toe
– Roer de mugi miso door het water (met een garde) en voeg dit mengsel toe aan de ingrediënten aan het pannetje. Laat zachtjes aan de kook komen.
– Snijd groenten en/of tofu en/of ei in gewenste stukken
– Vul de misosoep met naar wens noodles (even tijd geven om gaar te worden in de zachtjes kokende soep), bladgroenten/zachte koolsoorten/ei/tofu en garneer de misosoep eventueel met versnipperde nori
– Verder kun je experimenteren met het gebruik van dashi, kombu en tamari/shoyu
Voor al deze producten kun je bij ons in de winkel terecht. Smakelijk!