Recept Rozemarijncake
Benodigde ingrediënten
– rozemarijn, gedroogd, 4 eetlepels
– speltbloem, 250 gram
– bakpoeder, 3 theelepels
– roomboter, zacht, 250 gram
– oerzoet (oersuiker/sucanat), 200 gram
– zeezout, een paar snuffen
– eieren, 4
– rozijnen, 150 gram


Bereidingswijze
– verwarm je oven voor op 175 graden Celsius
– hak de rozemarijn fijn (je kunt ook met je vingers de rozemarijn kleiner breken in een kommetje)
– meng speltbloem met bakpoeder in een kom
– mix roomboter, oerzoet en zeezout met een mixer of in je keukenmachine
– voeg vervolgens tijdens het mixen één voor één de eieren toe
– zeef vervolgens in gedeeltes het mengsel van speltbloem en bakpoeder erbij en mix door
– schep vervolgens de rozemarijn en rozijnen erbij en spatel deze door het mengsel
– bekleed een langwerpige, brede ovenschaal met bakpapier, schep het mengsel hierin en strijk glad
– plaats in de oven gedurende 60 minuten en laat vervolgens goed afkoelen alvorens je de cake aan snijdt. Laat het je smaken!

Recept Wortelcake
Benodigde ingrediënten
– chiazaad, 1 eetlepel
– amandelmelk, 125 ml
– sinaasappel, 1-2 stuks
– kokosolie, 60 ml
– vanillemerg, 1 theelepel
– wortels, 140 gram
– honing, 125 ml
– speltbloem, 180 gram
– havervlokken, 50 gram
– kaneelpoeder, 1 eetlepel
– gember, gedroogd/gemalen, 1 theelepel
– kruidnagel, gemalen, ½ theelepel
– bakpoeder, 2 theelepels
– baksoda, ½ theelepel
– zeezout, ¼ theelepel
– rozijnen, 80 gram
Bereidingswijze
– doe chiazaad en amandelmelk bij elkaar in een kommetje, roer en laat 15 minuten staan op kamertemperatuur
– verwarm je oven voor op 175 graden Celsius
– rasp de schil van de sinaasappels (ongeveer 3 theelepels nodig)
– verwarm de kokosolie in een klein kookpannetje, voeg sinaasappelrasp en vanillemerg toe, roer door en haal van het vuur
– rasp de wortels en doe in een kom
– voeg honing, chiazaad/amandelmelkmengsel en het kokosoliemengsel toe en roer door
– in een andere grote kom meng je speltbloem, havervlokken, kaneel, gember, kruidnagel, bakpoeder, baksoda en zeezout door elkaar
– doe het natte mengsel bij het droge mengsel en roer door elkaar. Spatel vervolgens de rozijnen erdoor.
– doe het mengsel in een cakevorm bekleed met bakpapier en plaats in je oven gedurende 50 minuten
– laat goed afkoelen alvorens je de cake aan snijdt. Laat het je smaken!

Recept Granolarepen
Benodigde ingrediënten (voor 18 repen)
– havervlokken, 200 gram
– pompoenpitten, 150 gram
– rijstwafels, 50 gram
– kokosolie, 2 eetlepels
– rijststroop, 150 ml
– notenpasta, 125 gram
– vanillemerg, 1 theelepel
– zeezout, naar smaak
– rozijnen, 100 gram
– pruimen, gedroogd, 100 gram
– zeezout, naar smaak
Bereidingswijze
– verwarm je oven voor op 160 graden Celsius
– leg de havervlokken en pompoenpitten op een bakplaat met bakpapier. Doe gedurende 15 minuten in je oven waarbij je tussendoor een paar keer omschept. Laat dit mengsel vervolgens afkoelen en doe in een grote kom.
– pulseer de rijstwafels in je keukenmachine tot kleine stukjes en voeg toe in de kom.
– snijd de pruimen in kleine stukjes en voeg deze met de rozijnen ook toe in de kom
– in een klein kookpannetje doe je kokosolie, rijststroop, notenpasta, vanillemerg en zeezout naar smaak. Maak even warm (maar niet teveel verhitten) en roer door elkaar.
– doe het natte mengsel bij het droge mengsel en meng dit met je handen door elkaar tot een plakkerige massa
– spreid deze massa over een bakplaat of grote ovenschaal bekleed met bakpapier en maak er een gelijkmatige laag van die je goed aandrukt
– zet dit een paar uren in je koelkast en snijd er vervolgens repen van. Laat het je smaken!

Recept Dadelballetjes
Benodigde ingrediënten (voor 15 stuks)
– kokosvet/olie, 4 eetlepels
– dadels, zacht (bv. medjool), 150 gram (gewicht met pitten eruit)
– walnoten (of een andere noot), 50 gram
– cacaopoeder, 1 eetlepel
– vanillemerg, 1 theelepel
– zeezout, een paar snuffen
– kokosrasp, 50 gram
– vanillemerg, 1 theelepel
– zeezout, een paar snuffen
Bereidingswijze
– verwarm het kokosvet tot kokosolie (indien nodig)
– ontpit de dadels en snijd in stukjes
– doe dadels, walnoten, kokosolie, cacaopoeder, vanillemerg en zeezout bij elkaar in een keukenmachine en maal tot een gladde massa. Proef en breng eventueel verder op smaak.
– rol vervolgens met je handen balletjes van het mengsel
– doe de kokosrasp in een schaaltje en rol de balletjes hierdoor en leg vervolgens op een bord
– laat de balletjes opstijven in je koelkast. Laat het je smaken!

Recept Chocotruffels
Benodigde ingrediënten (voor 15 stuks)
– rode linzen, gedroogd, 50 gram
– havervlokken, 50 gram
– rijststroop, 30 gram
– cacaopoeder, 30 gram (plus extra voor topping)
– rozijnen, 40 gram
– pure chocolade / couverture, 50 gram
– zeezout, paar snufjes
Bereidingswijze
– kook de linzen gaar en laat uitlekken
– mix alle ingrediënten in je keukenmachine tot een fijn mengsel. Indien het mengsel te droog is, voeg je een beetje water toe. Proef en breng het mengsel eventueel verder op smaak.
– zet het mengsel even in je koelkast om op te stijven
– rol vervolgens met je handen balletjes van het mengsel en leg deze op een bord
– smelt de pure chocolade of couverture au bain-marie. Hiervoor breng je een laagje water in een klein pannetje aan de kook, plaats je een rvs-schaaltje erboven (zodat het schaaltje blijft hangen en het kokende water niet raakt) en doe je de chocolade/couverture in het schaaltje.
– bedruip de balletjes met chocolade/couverture (met een lepeltje) en bestuif met wat cacaopoeder
– zet het bord met chocotruffels in je koelkast om verder op te stijven. Laat het je smaken!

De Kiem Natuurvoeding

Auteur De Kiem Natuurvoeding

Meer berichten door De Kiem Natuurvoeding

All rights reserved Salient.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.