We hebben heerlijke recepten geschreven:

Amuse: Prei gevuld met geitenkaas en getopt met pijnboompitjes
Amuse: Spread van kidneyboon, mangochutney en koriander in een witlofschuitje
Paddenstoelenstoof
Dessert: Laagjes van koekkruimel, kwark, pruim en walnoot in honing

Recept amuse

Prei gevuld met geitenkaas en getopt met pijnboompitjes

Benodigde ingrediënten (voor ongeveer 15-20 amuses) – pijnboompitten, 3 eetlepels – prei (redelijk dik), 3 stuks – kokosolie, om in te bakken – zachte geitenkaas, 150 gram – honing, 1 eetlepel – dragon, 2 theelepels – peper en zout naar smaak

Bereidingswijze – rooster de pijnboompitten in een droge pan en houdt apart – snijd het witte gedeelte van de preien in stukken van 4 cm (bewaar de groene gedeeltes van de prei voor bv. in soep of omelet) – zet een koekenpan op het vuur, voeg kokosolie toe en bak de stukken prei bruin aan de onder- en bovenkant. Voeg zout en peper toe naar smaak. Giet vervolgens een beetje water in de pan en laat de prei garen totdat ie zacht is. – laat de prei afkoelen en duw vervolgens de binnenste ringen prei eruit – de binnenste ringen prei vermeng je met de zachte geitenkaas (prakken met een vorkje) en je mengt er honing en dragon doorheen Vervolgens vul je de (staande) preiringen met dit mengsel. – vervolgens top je elke gevulde prei-amuse af met de gevulde pijnboompitjes Tip: Serveer deze amuse per stuk op een lepel

Recept amuse Spread van kidneyboon, mangochutney en koriander in een witlofschuitje

Benodigde ingrediënten – kidneybonen, uit glazen pot of blik, 240 gram – mangochutney, uit glazen pot, 100 gram – koriander, vers, een handje vol – witlof, 2 stronken

Bereidingswijze – houd een paar korianderblaadjes apart ter garnering – hak de overige koriander fijn – meng alle ingrediënten in een keukenmachine of pureer met een staafmixer – snijd de witlofblaadjes los – neem een ijsschep (met kliksysteem) en schep een portie spread in een witlofblad – garneer met korianderblaadjes Tip: Deze spread is meerdere dagen houdbaar in je koelkast en goed te gebruiken als

Recept Paddenstoelenstoof

Benodigde ingrediënten (voor ongeveer 10 porties) – paddenstoelen, 900 gram (bv. mix van kastanjechampignons, shiitake en beukenzwam) – olijfolie – peper en zout – knolselderij, 350 gram – sjalotten, 5 stuks – knoflook, vers, 5 teentjes – tijm, gedroogd, 1 eetlepel – rozemarijn, gedroogd, 1 eetlepel – nootmuskaat, 2 theelepels – paprikapoeder, 1 eetlepel – bouillonblokjes, 2 – slagroom, 1 liter – rijstmeel (of ander bindmiddel), 3 eetlepels – sojasaus (bv. tamari)

Bereidingswijze – verwarm je oven voor op 180 graden Celsius – snijd de paddenstoelen in schijven of stukken. – spreid de paddenstoelen over een bakplaat bekleed met bakpapier en doe er wat olijfolie, peper en zout overheen. Hussel door elkaar en plaats in de oven gedurende 20 minuten – schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Kook of stoom de knolselderij gaar. – schil en versnipper de sjalotten grof – schil de knoflook en versnipper deze – zet een kookpan op het vuur en voeg olijfolie toe als de pan warm is – fruit sjalot en knoflook – voeg tijm, rozemarijn, nootmuskaat en paprikapoeder toe en roer door – los de bouillonblokjes op in een halve liter warm water (met behulp van een garde) – voeg de bouillon en slagroom toe in de pan en breng zachtjes aan de kook – voeg rijstmeel toe en laat doorkoken zodat het geheel kan binden – proef en breng verder op smaak met sojasaus – voeg de paddenstoelen toe en meng door Tip: Te serveren in het bekende bakje van bladerdeeg maar ook bij bijvoorbeeld rijst of geroosterde aardappelen

Recept dessert Laagjes van koekkruimel, kwark, pruim en walnoot in honing

Benodigde ingrediënten – koekjes naar jouw smaak – kwark – pruimenjam – walnoten – honing

Bereidingswijze – zet een aantal glazen klaar (breed en laag) – verwarm je oven voor op 180 graden Celsius – rooster de walnoten 3 minuten in je oven – doe honing in een kookpannetje en laat even warm worden (niet te veel verhitten) – meng de walnoten met de honing in het pannetje en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Plaats nog een paar minuten in je oven en laat vervolgens afkoelen – verkruimel de koekjes met je handen en maak een laagje hiervan in de glazen – schep er vervolgens een laagje kwark op – vervolgens een laagje pruimenjam (zorg dat je de jam zit aan de randen van het glas) – vervolgens nog een laagje kwark – garneer met de walnoten in honing

De Kiem Natuurvoeding

Auteur De Kiem Natuurvoeding

Meer berichten door De Kiem Natuurvoeding

All rights reserved Salient.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.