Search
Close this search box.

Recepten spreads

Recepten spreads

Recept Hummus
Benodigde ingrediënten (voor ongeveer 150 gram)
– kikkererwten, gaar/gekookt, 120 gram
– water, 3 eetlepels
– olijfolie, 1 eetlepel
– tahin, 1 eetlepel
– appelazijn, 2 theelepels
– zeezout, een paar snuffen
Bereidingswijze
– doe tahin en 1 eetlepel water in een kommetje en roer zodat de tahin meer vloeibaar wordt
– doe kikkererwten, 2 eetlepels water, olijfolie, appelazijn en zeezout erbij
– prak het geheel met een vork voor hummus met een beet of gebruik een staafmixer (met de ingrediënten in een hoge beker) voor een meer zalvige hummus
Tips
– optioneel: je kunt bijvoorbeeld koriander (vers of gedroogd), olijven, knoflook en/of een specerij zoals paprikapoeder of harissa toevoegen (harissa dan eerst mengen met wat olijfolie en even laten staan alvorens je het toevoegt)
– bereide groente zoals pompoenpuree, met toevoeging van wat sinaasappelsap, past ook goed gemengd met de hummus
– dit gerecht is meerdere dagen houdbaar in je koelkast

Recept Erwtenspread (met avocado)
Benodigde ingrediënten (voor ongeveer 100 gram)
– erwten, uit diepvries, 75 gram
– munt, vers, 4 blaadjes (of gedroogd, 1 theelepel)
– olijfolie, 1 eetlepel
– zeezout, een paar snuffen
– citroensap, 1,5 eetlepel
– avocado, 30 gram
Bereidingswijze
– breng een pannetje water aan de kook
– blancheer de erwtjes heel eventjes en spoel koud af
– snipper de blaadjes munt (of je gebruikt gedroogde munt)
– doe alle ingrediënten bij elkaar (in een hoge beker) en pureer met een staafmixer
Tips
– dit gerecht is meerdere dagen houdbaar in je koelkast
– in plaats van avocado kun je ook yoghurt gebruiken

Recept Pompoenspread
Benodigde ingrediënten (voor ongeveer 375 gram)
– ui, klein (ongeveer 50 gram), 1
– pompoen, 300 gram (schoon, zonder pitten en draden)
– sesamolie, een scheutje plus wat extra
– zeezout, een paar snuffen
– kerrie, mild, gedroogd, 1 theelepel
– water
– tamari, een scheutje
– broodmeel/paneermeel of havermeel (eventueel zelf gemaakt van oud brood of havermout/vlokken)
Bereidingswijze
– een biologische pompoen hoe je niet te schillen. Slechte stukjes op de schil kun je wel weghalen en je verwijdert de zaadlijsten
– schil en snijd de ui in fijne ringen
– snijd de pompoen in (dobbelsteen)blokjes
– zet een kookpan (klein) op het vuur en laat de pan heet worden
– voeg een scheutje sesamolie toe en fruit hierin de ui
– vervolgens voeg je de pompoenblokjes, zeezout en kerrie toe en laat het geheel even bakken met tijdig omroeren
– vervolgens voeg je water toe zodat de helft van de pompoenblokjes onder water staan
– doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Llaat ongeveer 5-10 minuten koken totdat de pompoen zacht is
– pureer het geheel tot een spread
– voeg broodmeel/paneermeel of havermeel toe indien de spread te waterig is
– breng de spread verder op smaak met een scheutje tamari en nog een scheutje sesamolie
– roer door en laat afkoelen
Tips
– dit gerecht is meerdere dagen houdbaar in je koelkast

Recept Erwtenspread (met yoghurt)
Benodigde ingrediënten (voor ongeveer 80 gram)
– erwten, uit diepvries, 75 gram
– munt, vers, 4 blaadjes (of gedroogd, 1 theelepel)
– olijfolie, 1 eetlepel
– zeezout, een paar snuffen
– citroensap, een halve eetlepel
– yoghurt, 1 eetlepel
Bereidingswijze
– breng een pannetje water aan de kook
– blancheer de erwtjes heel eventjes en spoel koud af
– snipper de blaadjes munt (of je gebruikt gedroogde munt)
– doe alle ingrediënten bij elkaar (in een hoge beker) en pureer met een staafmixer
Tips
– dit gerecht is meerdere dagen houdbaar in je koelkast
– in plaats van yoghurt kun je ook avocado gebruiken

Deel dit :
Meld je aan voor onze nieuwsbrief om update-informatie, nieuws, inzichten of promoties te ontvangen.