Recepten

Recepten Spreads

Door 19 oktober 2016 januari 18th, 2017 Geen reacties

Recept Hummus
Benodigde ingrediënten (voor ongeveer 150 gram)
– kikkererwten, gaar/gekookt, 120 gram
– water, 3 eetlepels
– olijfolie, 1 eetlepel
– tahin, 1 eetlepel
– appelazijn, 2 theelepels
– zeezout, een paar snuffen
Bereidingswijze
– doe tahin en 1 eetlepel water in een kommetje en roer zodat de tahin meer vloeibaar wordt
– doe kikkererwten, 2 eetlepels water, olijfolie, appelazijn en zeezout erbij
– prak het geheel met een vork voor hummus met een beet of gebruik een staafmixer (met de ingrediënten in een hoge beker) voor een meer zalvige hummus
Tips
– optioneel: je kunt bijvoorbeeld koriander (vers of gedroogd), olijven, knoflook en/of een specerij zoals paprikapoeder of harissa toevoegen (harissa dan eerst mengen met wat olijfolie en even laten staan alvorens je het toevoegt)
– bereide groente zoals pompoenpuree, met toevoeging van wat sinaasappelsap, past ook goed gemengd met de hummus
– dit gerecht is meerdere dagen houdbaar in je koelkast

Recept Erwtenspread (met avocado)
Benodigde ingrediënten (voor ongeveer 100 gram)
– erwten, uit diepvries, 75 gram
– munt, vers, 4 blaadjes (of gedroogd, 1 theelepel)
– olijfolie, 1 eetlepel
– zeezout, een paar snuffen
– citroensap, 1,5 eetlepel
– avocado, 30 gram
Bereidingswijze
– breng een pannetje water aan de kook
– blancheer de erwtjes heel eventjes en spoel koud af
– snipper de blaadjes munt (of je gebruikt gedroogde munt)
– doe alle ingrediënten bij elkaar (in een hoge beker) en pureer met een staafmixer
Tips
– dit gerecht is meerdere dagen houdbaar in je koelkast
– in plaats van avocado kun je ook yoghurt gebruiken

Recept Pompoenspread
Benodigde ingrediënten (voor ongeveer 375 gram)
– ui, klein (ongeveer 50 gram), 1
– pompoen, 300 gram (schoon, zonder pitten en draden)
– sesamolie, een scheutje plus wat extra
– zeezout, een paar snuffen
– kerrie, mild, gedroogd, 1 theelepel
– water
– tamari, een scheutje
– broodmeel/paneermeel of havermeel (eventueel zelf gemaakt van oud brood of havermout/vlokken)
Bereidingswijze
– een biologische pompoen hoe je niet te schillen. Slechte stukjes op de schil kun je wel weghalen en je verwijdert de zaadlijsten
– schil en snijd de ui in fijne ringen
– snijd de pompoen in (dobbelsteen)blokjes
– zet een kookpan (klein) op het vuur en laat de pan heet worden
– voeg een scheutje sesamolie toe en fruit hierin de ui
– vervolgens voeg je de pompoenblokjes, zeezout en kerrie toe en laat het geheel even bakken met tijdig omroeren
– vervolgens voeg je water toe zodat de helft van de pompoenblokjes onder water staan
– doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Llaat ongeveer 5-10 minuten koken totdat de pompoen zacht is
– pureer het geheel tot een spread
– voeg broodmeel/paneermeel of havermeel toe indien de spread te waterig is
– breng de spread verder op smaak met een scheutje tamari en nog een scheutje sesamolie
– roer door en laat afkoelen
Tips
– dit gerecht is meerdere dagen houdbaar in je koelkast

Recept Erwtenspread (met yoghurt)
Benodigde ingrediënten (voor ongeveer 80 gram)
– erwten, uit diepvries, 75 gram
– munt, vers, 4 blaadjes (of gedroogd, 1 theelepel)
– olijfolie, 1 eetlepel
– zeezout, een paar snuffen
– citroensap, een halve eetlepel
– yoghurt, 1 eetlepel
Bereidingswijze
– breng een pannetje water aan de kook
– blancheer de erwtjes heel eventjes en spoel koud af
– snipper de blaadjes munt (of je gebruikt gedroogde munt)
– doe alle ingrediënten bij elkaar (in een hoge beker) en pureer met een staafmixer
Tips
– dit gerecht is meerdere dagen houdbaar in je koelkast
– in plaats van yoghurt kun je ook avocado gebruiken

De Kiem Natuurvoeding

Auteur De Kiem Natuurvoeding

Meer berichten door De Kiem Natuurvoeding

All rights reserved Salient.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.